First Data
Srpski   |   English
Proizvodi i UslugePartneriProfil Karijera Press Centar
Kontakt
Press Centar

FIRST DATA SE ŠIRI NA SRPSKO TRŽIŠTE MOBILNE TELEFONIJE

Beograd, 4. novembar, 2008

First Data, globalni lider u uslugama elektronskog poslovanja i plaćanja, je od danas zvanično ušla na srpsko tržište mobilnih prepaid usluga. First Data će domaćim korisnicima mobilnih telefona omogućiti da nakon registracije, dopune svoje pre-paid račune putem SMS poruka i upravljaju istim. Ova usluga će biti dostupna korisnicima sva tri srpska mobilna operatera (Telekom Srbija MT:S, Telenor i VIP).

Klijenti navedenih mobilnih operatera će takodje biti u mogućnosti, da putem SMS poruka dopune i račune svojih prijatelja i članova porodice, koristeći svoje VISA debitne ili kreditne kartice. Trenutno deset srpskih banaka koje izdaju VISA platne kartice, a istovremeno su članice „Serbia’s Mobile Payment Services“(MPS) nude ovu uslugu svojim klijentima. U toku sledeće godine First Data planira da ovu uslugu proširi i na druge domaće banke.

First Data će mobilne prepaid usluge u Srbiji pružati u okviru sporazuma sa kompanijom UPAID, provajderom pripejd servisa za mobilne telefone. Ovim aranžmanom se omogućava klijentima partnerskih banaka da vrše dopune računa mobilnih telefona putem kreditne ili debitne kartice. Takođe, First Data je od UPAID-a dobila mogućnost da ove usluge pruža i na prostorima deset zemalja jugoistočne Evrope (Albanija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija i Ukrajina) čime je omogućeno proširenje ovog inovativnog servisa u regionu, povezujući mobilne operatere i banke sa inovativnim programima elektronskog plaćanja.

U Srbiji ima 2.6 miliona stanovnika koji poseduju VISA platne kartice i 6.6 milona korisnika mobilnih telefona. Svi oni će imati mogućnost da koriste uslugu mobilnog plaćanja koje nudi First Data.

Media Kontakt:

Marina Svabić
General Manager
V+O Communications Serbia
Tel: +381 11 386 27 22/3
schwabic@sprynet.com

Marianna Kollitiri
Marketing & Communications Manager
Greece and South Eastern Europe, First Data
Tel: +30 210 624 4544
marianna.kollitiri@firstdata.gr